PET-flaskor 1 L

Hammars traditionella familjesortiment fick ett helt nytt fräscht utseende och form i januari 2021. Grunden till vårt ”familjesortiment” av traditionella smaker på PET är i stort sett stabil sedan flera årtionden, men då och då byter vi ut några sorter och lanserar något nytt.

Vi satsar på rena, enkla smaker, inget krusidull. Vi försöker, där vi kan, se om vi kan lyckas helt utan eller med mindre socker. Men smaken i första rummet gäller alltid.

Ny design

Vattenmelon

En härligt sommarsmak och en nyhet sommaren 2019 som är här för att stanna. Många kunder fick snabbt denna som en riktig favorit när den dök upp i hyllan. Görs på svenskt socker i små batcher. Passar till en fräsch sommarsallad. Eller som en bas i en somrig drink. Utseende: Ljust rosa. Doft: Som att stoppa näsan i en färsk vattenmelon. Smak: En fräsch smak av färsk vattenmelon. Något torrare.

Ny design

Ananas

Tropiska stränder, galna marknader i fjärran land. Hula-hula och hetta. Ett svalkande glas ananas på det? Funkar lika bra som stämningshöjare här hemma också såklart! Passar till häftig spontandans till exotiska rytmer. Nötter och snacks. Och färsk frukt. Eller som bas i en en riktigt fräsch drink! Utseende: Intensivt solgul. Doft: Tydlig doft av mogen ananas. Smak: Sol på flaska. En intensiv smak av mogen ananas.

Ny design

Champis

Den klassiska läskedrycken från Örebro grundad av Robert Roberts år 1910, bara sex år efter Hammars Bryggeri slog upp portarna för första gången. Smaksatt med ingredienser från både äpple och druva, vilket får smaken att påminna om champagne. Den givna alkoholfria festdrycken. I vår tappning gjord på svenskt socker och kokad för hand i små batcher. Det blir inte mer småskaligt och genuint än så här! Utseende: Crémefärgad klar dryck med tydliga bubblor. Doft: Doft av druvor och äpplen med inslag av lite citrus. Smak: Smak av vindruvor och fräscht äpple. Något torrare än vanlig läsk. Nästan lite vinös, stor i smaken.

Sockerfri

Champis Light

Hammars traditionella Champis fast i en sockerfri version. Vi utmanar dig att känna skillnaden! Detta är alltså den klassiska läskedrycken från Örebro grundad av Robert Roberts år 1910, bara sex år efter Hammars Bryggeri slog upp portarna för första gången. Smaksatt med ingredienser från både äpple och druva, vilket får smaken att påminna om champagne.

Ny design

Enbär

En klassisk kolsyrad enbärsdricka som vi har bryggt väldigt länge. En god måltidsdryck som passar perfekt till husmanskost. Här bryggd på handkokad sockerlag av svenskt socker och kristallklart vatten. Allt enligt gammal dryckeshantverkstradition. Passar till husmanskost, kallskuret, kryddiga grytor. Höstrusk med öppen brasa. Utseende: Mörk med tydligt cappuccinofärgat skum. Doft: Enbär och malt. Smak: Fyllig, lite kryddig smak av enbär.

Ny design

Fruktsoda

Fruktsoda är en av "de stora smakerna" på läskedrycksmarknaden, även om den går under andra namn från de stora tillverkarna. Vår Fruktsoda har tillverkas enligt samma recept i snart 50 år. På svenskt betsocker som vi kokar själva. Passar till tårtkalaset, som grund i en fruktbål eller bara med en skiva citron till en räksmörgås. Utseende: Klar ljusblå nyans, bubblig och fräsch! Doft: Syrlig doft av citron och lime. Smak: Klassisk svensk läskedryck smaksatt med citron och lime.

Ny design

Hallonsoda

Vår klassiska Hallonsoda är en storsäljare som vi är mycket stolta över. Baserad på hallonjuice och frisk dos av citrus och på svenskt betsocker som vi kokar själva, vilket ger en explosion av smak. Passar till allt. Tycker vi. :-) Utseende: Klart röd och bubblig. Doft: Som att stå mitt i ett soldränkt hallonbuskage en sommareftermiddag. Smak: En stor smak av solmogna hallon. Lång eftersmak.

Sockerfri

Hallon Utan Socker

Vår klassiska storsäljare Hallonsoda här i en version helt utan socker. En underbar hallondryck som smakar otroligt gott - känner du ens att den saknar kalorier? Passar med allt. Tycker vi. :-) Utseende: Klart röd och bubblig. Doft: Som att stå mitt i ett soldränkt hallonbuskage en sommareftermiddag. Smak: En stor smak av solmogna hallon. Lång eftersmak.

Ny design

Krusbär

Vår fina krusbärsläsk är en av våra absolut mest populära smaker. En frisk krusbärssmak som för tankarna tillbaka till barndomen. Passar till en mysig sommarpicnic, till barnkalaset eller som en rolig fördrink med en skiva kiwi eller några frysta krusbär från sommarens skörd. Utseende: Klart ljusgrön, bubblig och fräsch! Doft: Pigg och fräsch med tydligt inslag av färska krusbär. Smak: Söt och fyllig krusbärssmak, med inslag av en ton citron.

Sockerfri

Krusbär Utan Socker

Vår fina krusbärsläsk - här i en variant helt utan socker för den som inte kan - eller vill - dricka socker. En frisk krusbärssmak som för tankarna tillbaka till barndomen. Passar till sommarpicnicen, barnkalaset eller som en rolig fördrink med en skiva kivi eller några frysta krusbär från sommarens skörd. Utseende: Klart ljusgrön, bubblig och fräsch! Doft: Pigg och fräsch med tydligt inslag av färska krusbär. Smak: Söt och fyllig krusbärssmak, med inslag av en ton citron.

Ny design

Passionsfrukt

En härligt exotisk passionsfruktläsk med 5% fruktjuice. Passar som ackompanjemang till ett fat med färska exotiska frukter, till efterrätter gjorda på exotisk frukt, t.ex. mousse eller glass. Utseende: Intensivt orange och bubblig. Viss fruktköttsfällning. Delvis ogenomskinlig. Doft: Syrlig med tydligt inslag av passion och en ton av apelsin. Smak: Sötsyrlig med tydligt inslag av passion och apelsin. Viss beska.

Ny design

Sockerdricka

Sockerdricka är en klassisk svensk läskedryck som funnits sedan 1800-talet. Idag lever den ett litet liv i skymundan med många tråkiga massproducerade varianter ute i handeln. Vår Sockerdricka görs på svenskt betsocker som vi kokar själva, vilket ger en fyllig och fantastisk smaksensation. Prova och känn skillnaden. Passar till glädje och kalas, stora leenden och fest. Med allt på ett kakbord eller med några frysta jordgubbar i. Utseende: Klar, bubblig och fräsch. Doft: Något syrlig doft av citrus. Smak: Söt och fyllig, med inslag av lite citrus.

Hammars Mineral Naturell

Ett klassiskt kolsyrat vatten.

Hammars Mineral Citron/Lime

Klassiskt kolsyrat vatten med smak av citron och lime.

Jordgubb Utan Socker
Sockerfri

Jordgubb Utan Socker

En härligt somrig smakbomb helt utan socker! Här kommer sprillans nya Hammars Jordgubb Utan Socker. Garanterad att förflytta dig rakt ut på jordgubbsfältet eller in kring fikabordet i bersån. Passar med :Allt. Tycker vi. :-) Utseende :Klart röd och bubblig. Doft :Som att plocka solmogna jordgubbar en varm sommardag. Smak :En fräsch, frisk smak av jordgubb.

Ananas Utan Socker
Ny design

Ananas Utan Socker

Vår populära Ananassoda här i helt sockerfri version. Tropiska stränder, galna marknader i fjärran land. Hula-hula och hetta. Ett svalkande glas ananas på det? Funkar lika bra som stämningshöjare här hemma också såklart! Passar med :Häftig spontandans till exotiska rytmer. Nötter och snacks. Och färsk frukt. Eller som bas i en en riktigt fräsch drink! Utseende :Intensivt solgul. Doft :Tydlig doft av mogen ananas. Smak :Sol på flaska. En intensiv smak av mogen ananas.

EN TILLBAKABLICK

Påskmust 2021

Vår prisbelönta påskmust - med "hemkokad" sockerlag i små omgångar - finns nu också i nya praktiska och lyxiga utföranden. Från denna säsong ritade vi en helt ny etikett. 

Påskmust Original
100 cl

Påskmust Original

Hammars Påskmust är en nära släkting till julmusten och har även den anor tillbaks till 30-talet. En maltig kropp, med tydligt inslag av bränd karamell och kryddor. En bra balans mellan syra och sötma, med en aning humlebeska ger julmusten dess distinkta karaktär.

Påskmust Original Glas
33 cl

Påskmust Original Glas

Här har vi vår otroligt populära påskmust i en lyxig mörk glasflaska. Perfekt att ställa på påskbuffén.

Påskmust Original Utan Socker
100 cl

Påskmust Original Utan Socker

Här har vi vår populära Påskmust i en helt sockerfri variant. En av de bättre lightdrycker vi testat om vi får säga det själva. Prova själva!