Vi har gjort livet lite festligare sedan 1904. 

Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras ett stort utbud av läsk, vatten och drycker av ciderkaraktär i flera olika smaker på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt.

Hammars Bryggeri

I Augusti 2016 gick vi Robert och Sofi, familjen Henrysson in som nya ägare i bryggeriet. Vi är glada att föra familjetraditionen vidare.

Robert är - utöver ägare och styrelseordförande i Hammars - en mångsidig entreprenör - främst inom IT- och spelbranschen. Roberts morfar bodde länge i Hammar, där han hade en radioaffär, en mack och en kiosk. Så kärleken till Hammar med omnejd finns med sedan barnsben. Dessutom finns bryggeribranschen i släkten. I hjärtat av Bohuslän drev Roberts farfar Skärhamns Bryggeri och Vattenfabrik under den första halvan av 1900-talet.

Sofi har 20 års erfarenhet av livsmedelsbranschen och har arbetat med flera stora svenska varumärken. Fokus har varit på konsumentinsikter, varumärkesstrategi, innovation, kommunikation och sortimentsstrategi.

Sedan vi tog över bryggeriet hösten 2016 så har vårt fokus varit att jobba med Hammars unika smaker och värderingar och att sätta vår uppdaterade varumärkesidentitet på marknaden. Vi har ett arv och en tradition att varsamt förvalta och föra in i framtiden. Det har varit och är vårt viktigaste uppdrag.

Tillsammans med vårt otroligt kunniga team på plats i Hammar; Stefan, Britt-Marie, Johannes, Annika, Jesper, Intassar, Klas, Mehmet, Niklas, Tony och Paul; så har vi bara börjat resan mot att låta Hammars Bryggeri blomma ut.

Vi lovar att ta hand om det småskaliga och hantverksmässiga, och varsamt lyfta fram det i alltifrån utseende på våra produkter till smaker och företagskultur.

 

Vanliga frågor och svar

I vår katalog finns alltifrån Apelsin till Vichyvatten. Vi har ett relativt stort antal drycker som vi erbjuder i olika flaskstorlekar. Och utbudet är i ständig förändring. Vi tillverkar ca. 20 sorters läsk, fyra tonics och fyra sorters vatten i olika smaker.

I våra lightdrycker använder vi aspartam som sötningsmedel. Vi använder det eftersom det är lätt att dosera och är 100-200 gånger sötare än vanligt socker. Livsmedelsverket menar att det inte finns några kända risker med att konsumera aspartam om man inte är drabbad av den medfödda sjukdomen fenylketonuri, PKU.

Källa: Livsmedelsverket

Varje butik väljer själva vilket sortiment de vill köpa från oss. Det bästa sättet att få varan till din butik är att tala direkt med din lokala handlare och be dem att köpa in produkten.

För oss är det flera anledningar, där det största är miljöpåverkan.

Vi älskar glasflaskor, och kommer att fortsätta att använda glas i hög grad. Däremot inte i backsystemet eftersom det är ett döende system som numera kräver
enormt mycket tunga transporter som är negativa för miljön.

Återstår då glas och plast som är med i retursystem. Vi kommer att använda båda. När det gäller plastflaskor resonerar vi såhär:

Det är skillnad på plast och plast. Det svenska retursystemet för PET-flaskor är ett av världens mest effektiva system där en hög grad av alla flaskor återanvänds. Plast är dessutom lättare att frakta, vilket ger mindre utsläpp.
Just att det är ett pantsystem är avgörande för oss på Hammars Bryggeri. Vi kommer inte att använda plastflaskor som inte ingår i ett pantsystem - såsom ofta är fallet i andra länder.

Slutligen - PET-flaskor är omåttligt populära. Många butiker saluför inte produkter i glasflaskor överhuvudtaget.

Läs gärna mer här: https://pantamera.nu/.../varfor.../att-panta-ar-miljosmart/

Visst stämmer det att det behövs en del socker för att göra en traditionell god läsk. Men påståendet är ändå överdrivet och visar på en felaktig uppfattning om näringslära. Precis som med andra produkter med högt sockerinnehåll är läsk någonting man unnar sig och som det är bäst att njuta av med måtta. Därför är vår största flaska heller inte större än en liter.

Absolut! Hammars Bryggeri har kapacitet att erbjuda både vatten och läsk med private label av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser till både företag, föreningar och privatpersoner. Kontakta oss så tar vi reda på vilka volymer ni är intresserade av och vilka förutsättningar som krävs för att bäst hjälpa just er.

I dagsläget letar vi efter en ny drifttekniker. Vi publicerar också löpande våra lediga tjänster på vår Facebooksida samt här på hemsidan. Du är självklart alltid välkommen att skicka en spontanansökan och din CV till info@hammarsbryggeri.se.

Hammars Gårdsbutik Saknar du en viss läsk i butiken där du brukar handla? Visste du att du kan komma och köpa den av oss – direkt på bryggeriet? Här finns alltid vårt fulla sortiment. Då får du följa med ut på vårt lager och plocka ihop din egen drickaback
Vår mest sålda produkt Trots vårt breda sortiment finns det en produkt som år efter år sticker ut i försäljningen – Hammars Julmust. Julmust produceras bara under vinterhalvåret och säljs endast under en begränsad tid, men ändå slår den nya försäljningsrekord år efter år.

Detta var lite om oss på Hammars

Kontakta oss gärna, följ oss på Facebook, eller besök oss i läskfabriken i Hammar.