Vi har gjort livet lite festligare sedan 1904. 

Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag brygger vi ett stort utbud av läskedrycker, vatten och våra prisvinnande tonics småskaligt och hantverksmässigt i vårt bryggeri vid Vätterns norra kant.

Hammars Bryggeri

Hammars Bryggeri har funnits i över 100 år! Vår historia kan du läsa om här. Under åren är det några olika familjer med koppling till trakten som ägt och drivit bryggeriet. I Augusti 2016 tog familjen Henrysson över för att föra familjetraditionen vidare.

Robert är - utöver ägare och styrelseordförande i Hammars - en mångsidig entreprenör - främst inom IT- och spelbranschen. Syster Bibban är ansvarig för vår bryggning - kokar vårt socker och den som blandar alla våra ingredienser.  Deras morfar bodde länge i Hammar, där han hade en radioaffär, en mack och en kiosk. Så kärleken till Hammar med omnejd finns med sedan barnsben. Dessutom finns bryggeribranschen i släkten. I hjärtat av Bohuslän drev deras farfar Skärhamns Bryggeri och Vattenfabrik under den första halvan av 1900-talet.

Sofi har 20 års erfarenhet av livsmedelsbranschen och har arbetat med flera stora svenska varumärken. Fokus har varit på konsumentinsikter, varumärkesstrategi, innovation, kommunikation och sortimentsstrategi.

Sedan vi tog över bryggeriet hösten 2016 så har vårt fokus varit att jobba med Hammars unika smaker och värderingar och att sätta vår uppdaterade varumärkesidentitet på marknaden. Vi har ett arv och en tradition att varsamt förvalta och föra in i framtiden. Det har varit och är vårt viktigaste uppdrag.

Tillsammans med vårt otroligt kunniga team på plats i Hammar; Anders, Bibban, Christoffer, Fredrik Hasan, Henrik, Göran och Göran, Jesper, Intissar, Memet, Paul, Peter, Pontus och Stefan; så har vi bara börjat resan mot att låta Hammars Bryggeri blomma ut.

Vi lovar att ta hand om det småskaliga och hantverksmässiga, och varsamt lyfta fram det i alltifrån utseende på våra produkter till smaker och företagskultur.

Vanliga frågor och svar

Vi tillverkar en mängd olika läskedrycker i olika format, med eller utan socker! Vi har även sex olika smaker av vår prisbelönta premium tonic, samt vår fantastiska Club Soda. Vid jul och påsk har vi självklart vår traditionella must, även den med eller utan socker. Missa då inte vår julmust med kardemumma eller apelsin! 

I våra drycker utan socker använder vi olika sötningsmedel - aspartam, acesulfam K och sukralos. Alla dessa är mycket vanliga och mycket säkra livsmedelsprodukter. Livsmedelsverket menar att det inte finns några kända risker med att konsumera aspartam om man inte är drabbad av den medfödda sjukdomen fenylketonuri, PKU.

Källa: Livsmedelsverket

Varje butik väljer själva vilket sortiment de vill köpa från oss. Det bästa sättet att få varan till din butik är att tala direkt med din lokala handlare och be dem att köpa in produkten.

För oss är det flera anledningar, där det största är miljöpåverkan.

Vi älskar glasflaskor, och kommer att fortsätta att använda glas i hög grad. Däremot inte i backsystemet eftersom det är ett döende system som numera kräver
enormt mycket tunga transporter som är negativa för miljön.

Återstår då glas och plast som är med i retursystem. Vi kommer att använda båda. När det gäller plastflaskor resonerar vi såhär:

Det är skillnad på plast och plast. Det svenska retursystemet för PET-flaskor är ett av världens mest effektiva system där en hög grad av alla flaskor återanvänds. Plast är dessutom lättare att frakta, vilket ger mindre utsläpp.
Just att det är ett pantsystem är avgörande för oss på Hammars Bryggeri. Vi kommer inte att använda plastflaskor som inte ingår i ett pantsystem - såsom ofta är fallet i andra länder.

Slutligen - PET-flaskor är omåttligt populära. Många butiker saluför inte produkter i glasflaskor överhuvudtaget.

Läs gärna mer här: https://pantamera.nu/.../varfor.../att-panta-ar-miljosmart/

Visst stämmer det att det behövs en del socker för att göra en traditionell god läsk. Precis som med andra produkter med högt sockerinnehåll är det därför bra att dricka med måtta.

Vi jobbar kontinuerligt med att erbjuda goda alternativ med mindre eller helt utan socker. Vi har därför tagit fram flera goda sockerfria alternativ som vi får mycket uppskattning för, vilket vi såklart är otroligt glada för!

Hammars Bryggeri har kapacitet att erbjuda både vatten och läsk med er egen etikett. Kontakta oss så tar vi reda på vilka volymer ni är intresserade av och vilka förutsättningar som krävs för att bäst hjälpa just er.

Vi publicerar våra lediga tjänster på vår Facebooksida och LinkedIn samt här på hemsidan. Du är självklart alltid välkommen att skicka en spontanansökan och din CV till info@hammarsbryggeri.se.

Hammars Gårdsbutik & Café Saknar du en viss dryck i butiken där du brukar handla? Visste du att du kan komma och köpa den av oss – direkt på bryggeriet? Här finns alltid vårt fulla sortiment i vår enkla men härliga butik där du plockar ihop själv och betalar enkelt med Swish eller kort i vårt café.
Vår mest sålda produkt Trots vårt breda sortiment finns det en produkt som år efter år sticker ut i försäljningen – Hammars Julmust. Julmust produceras bara under vinterhalvåret och säljs endast under en begränsad tid, men ändå slår den nya försäljningsrekord år efter år.

Detta var lite om oss på Hammars

Kontakta oss gärna, följ oss på Facebook, eller besök oss i läskfabriken i Hammar.