En passionerad nyhet.

Hammars Bryggeri presenterar en passionerad nyhet – Passionsfrukt Utan Socker.

Hammar, 2023-01-20 - Hammars Bryggeri - hantverksbryggeriet vid Vätterns norra strand - fortsätter att utmana de etablerade stora aktörerna på marknaden. Nu lanserar bryggeriet en av sina traditionella storsäljare: Passionsfruktsläsk - här i en variant utan socker. 

Hammars Bryggeri presenterar en passionerad nyhet – Passionsfrukt Utan Socker.

Grunden till Hammars Bryggeris ”familjesortiment” av traditionella smaker på PET är i stort sett stabil sedan flera årtionden, men då och då byts några sorter ut och det lanseras något nytt. 

-  Massor av kunder som möter oss här på plats i Hammar och i sociala medier har efterfrågat just vår Passionsfruktsläsk Utan Socker. Vi har jobbat hårt för att skapa en fantastisk smakupplevelse för dem, kommenterar Anders Markstedt, VD på Hammars Bryggeri.

Hammars Bryggeri satsar på rena, enkla smaker, inget krusidull. 

Läsk utan socker växer på dryckesmarknaden och har de senaste 10 åren haft en ökning på omkring 200 procent. Hammars Bryggeri - som har ett traditionellt sortiment av drycker där man kokar sitt eget sockerlag som en viktigt del av smaken, angrep tidigt denna marknad med målet att lyckas där andra går bet; att göra sockerfria drycker som smakar fantastiskt. 

- Att ta fram recepten i vårt Utan Socker-sortiment är alltid en av våra största utmaningar. Vi vill erbjuda en otrolig smakupplevelse även för de som inte kan eller vill dricka socker. Med Passionsfrukt vill vi bevara smaken av frukten, som tar dig till sydligare och varmare breddgrader. Inte den typiska smaken som många andra sockerfria produkter har. Jag måste säga att vårt gäng i det gamla bryggeriet utanför Askersund har lyckats fantastiskt bra!, fortsätter Anders Markstedt. 

Passionsfrukt Utan Socker lanseras nu i Hammars Bryggeris klassiska enliters PET-flaska. Konsumenterna möter den, bland annat på ICA, Coop och Rusta både i Sverige och Norge.

Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras läskedrycker, drink mixers och mineralvatten på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt i bryggeriets egna lokaler utanför Askersund. Bolaget omsatte under 2022 ca 23 miljoner kronor. Hammars Bryggeris produkter finns idag på barer, restauranger och utvalda butiker i alla de stora kedjorna i Sverige. Bolagets motto är ’Old Traditions – Young Attitude’.

För mer information:

Hammars Bryggeri: Anders Markstedt, VD. 0705-57 17 93,  anders@hammarsbryggeri.se

Läs mer på @hammarsbryggeri på Facebook och Instagram.

Hammars Bryggeri utökar sin kapacitet genom ytterligare förvärv

30 May 2023

Hammars Bryggeri tar ytterligare ett steg i att befästa sin position på premiumdryckesmarknaden genom att förvärva Karlstad Dryckesfabrik. Det Karlstadbaserade företaget grundades för bara ett par år sedan och har byggt en modern produktionsanläggning för fyllning av burkar i olika format.


Show more