PRESSMEDDELANDE 2023-03-23

Hammars Bryggeri listas nationellt av Coop

Hantverksbryggeriet Hammars Bryggeri har i dagarna undertecknat ett större avtal med Coop, när det tidigare lokala avtalet nu blir nationellt. Från och med april månad kommer delar av familjeföretagets traditionella läskedryckssortiment vara tillgängligt för alla Coopbutiker i hela landet.

Hammars Bryggeri listas nationellt av Coop

Hantverksbryggeriet Hammars Bryggeri har i dagarna undertecknat ett större avtal med Coop, när det tidigare lokala avtalet nu blir nationellt. Från och med april månad kommer delar av familjeföretagets traditionella läskedryckssortiment på PET-flaskor vara centralt listade hos Coop. Initialt listas sex sorter som samtliga blir grundlistade i hundratals butiker och tillgängliga för alla Coopbutiker i hela landet.

- Vi har jobbat stenhårt på att stärka närvaron inom dagligvaruhandeln under de senaste åren. Vi har byggt upp en egen nationell säljkår och jobbat hårt på att öka vår proffsighet som leverantör till de största kedjorna i landet, säger Robert Henrysson, VD på bryggeriet.

Det nytecknade avtalet med Coop innebär att Hammars Bryggeris möjlighet att växa ytterligare stärks. Hammars Bryggeri levererar idag till alla större matvarukedjor och exporterar också till Danmark och Tyskland. Med dagens avtal utökas antal försäljningsställen med hundratals nya butiker över hela landet.

- Vi jobbar småskaligt och med mycket hantverk – det är syrran som kokar vår sockerlag och blandar recepten. Vår ambition är att brygga de mest välsmakande alkoholfria dryckerna på marknaden, fortsätter Robert. Vi jobbar traditionellt, med nästan bara svenska ingredienser och leverantörer som ligger så nära oss som möjligt. Jag tror att det är lite av denna ambition som Coop har sett – vi är så glada att nu få visa upp oss för hela Sverige.

Smakerna som nu lanseras är Krusbär, Hallon och Ananas – i både traditionella varianter med hemkokad sockerlag på svenskt socker – samt varianter helt utan socker.

- Just våra smaker Utan Socker är vi extra peppade på att visa upp för svenska folket, avslutar Robert. Det är ett segment som växer något otroligt.

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more