PRESSMEDDELANDE 2021-02-02

Hammars Bryggeri släpper nya spår i Tonicgenren med nya Elderflower Power

Hammars Bryggeri släppte vintern 2019 de första smakerna i vår serie premiumtonics. Produkterna finns idag representerade i välrenommerade restauranger och butiker över hela landet. Idag lanseras den sjätte smaken i denna högt uppskattade svit av tonics: Elderflower Power.

 

Hammars Bryggeri släpper nya spår i Tonicgenren med nya Elderflower Power

Robert Henrysson, ägare och VD på Hammars Bryggeri, berättar:

”Vi började inte göra drinkmixers med en grandios plan. Vi känner oss för steg för steg. Att navigera i detta utrymme för oss är en del magkänsla, en del analys kring vad som saknas på marknaden och en hel dos passion. Våra första fem mixers var en blandning av det uppenbara (vår Hammars Tonic Original, Pink Tonic och en kick-ass Club Soda) och de mer djärva/smala (Citrongräs och Mynta samt Zero – utan socker).

Flädertonic, som vi stolt lanserar idag, är en av de smaker som har blivit ett givet inslag i många Gin & tonicälskares grundsortiment. Så vi närmade oss smaken med viss försiktighet. Och lovade oss själva att släppa vår egen flädertonic bara om vi kunde tillföra något utöver de som redan fanns där ute.

Vi satte igång och provade MÅNGA flädertonicvarianter från andra märken. Några fantastiska, andra... inte så bra. Och fick därför verkligen lusten att utveckla vårt eget recept. Vår instinkt var att inte avvika långt från vår Hammars Tonics-grundprofil. Vi ville ha den tydliga bitterheten och balansen som är vårt signum, men tillföra en ”flirtig” blommighet och fräschör som vi tycker att fläder kommer med... Vårens löfte.

Med dagens släpp känner vi att vi tillför något nytt. En flädertonic som provocerar – men inte stjäl showen. Det fungerar med de bästa ginerna från de bästa destillerierna.

Elderflower Power som ett koncept växte fram från den tid vi lever i. Mer nu än någonsin behöver vi ett budskap om kärlek, enhet, mångfald, frihet och fred. Vi vill förmedla det i allt vi gör – och designen och namnet vi hittade kan hjälpa till att förmedla det budskapet.”

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more