Nya format nya möjligheter

Läsk utan socker når nya höjder - Hammars Bryggeri lanserar hantverksläsk på burk

Hammar, 2023-06-05 – I takt med den ökande efterfrågan på sockerfria alternativ visar Hammars Bryggeri upp sitt Utan Socker-sortiment i nytt format.

Tidigt i veckan delade Hammars Bryggeri med sig av spännande nyheter då de välkomnade Karlstad Dryckesfabrik till familjen. Förvärvet innebär en ökad produktionskapacitet, vilket nu möjliggör lanseringen av Hammars Bryggeris läsk på 33cl burk.

Läsk utan socker når nya höjder - Hammars Bryggeri lanserar hantverksläsk på burk

Inför sommaren lanseras storsäljarna: Hallon, Passionsfrukt & Krusbär - alla helt utan socker.

Det är ingen hemlighet att sockerfri läsk har tagit allt större marknadsandelar från den traditionella sockrade läsken. Enligt Svensk Dryckesstatistik har försäljningen av sockerfri läsk ökat med nästan 200 procent de senaste 10 åren. Hammars Bryggeri strävar efter att lyckas erbjuda läsk helt utan socker, samtidigt som de prioriterar enastående smakupplevelser. Rena, enkla smaker, inget krusidull. 

Tidigare har det sockerfria läsksortimentet på burk varit begränsat till ett fåtal smaker på marknaden, men nu presenterar Hammars Bryggeri en utmanare med imponerande meriter. Under april månad genomfördes ett framgångsrikt test i tio ICA-butiker runt om i mellansverige, där över 15 000 burkar såldes. Detta starka gensvar från konsumenterna bekräftar det ökade intresset för sockerfria alternativ på burk.

-  Äntligen kan vi erbjuda vår sockerfria läsk på burk så våra kunder kan njuta av läskande och svalkande dryck överallt, oavsett om de är på språng.  Den fruktiga friskheten av Hallon, den tropiska känslan av Passionsfrukt och den uppfriskande syrligheten hos Krusbär passar utmärkt för varma dagar – de ultimata sommardryckerna tycker vi, kommenterar Anders Markstedt, VD på Hammars Bryggeri. 

Hantverksbryggeriet är stolta över att introducera läskfavoriterna Utan Socker i burkformat och erbjuda konsumenterna en smidig och bekväm dryckesupplevelse.

Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras läskedrycker, drink mixers och mineralvatten på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt i bryggeriets egna lokaler utanför Askersund. Bolaget omsatte under 2022 ca 23 miljoner kronor. Hammars Bryggeris produkter finns idag på barer, restauranger och utvalda butiker i alla de stora kedjorna i Sverige. Bolagets motto är ’Old Traditions – Young Attitude’.


För mer information:
Hammars Bryggeri: Anders Markstedt, VD. 0705-57 17 93,  anders@hammarsbryggeri.se
Läs mer på: https://www.hammarsbryggeri.se/ eller @hammarsbryggeri på Facebook och Instagram

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more