Tonic & Mixer Masters 2022

Hammars Bryggeri prisas med fem medaljer i en av världens mest ansedda internationella blindprovningar

Idag meddelar den internationella dryckesbranschtidningen The Spirits Business resultatet i ’The Tonic & Mixer Masters’ 2022: Hammars Tonics från Hammars Bryggeri kammar även i år hem hela fem medaljer – varav en Master.  
Hammars Bryggeri prisas med fem medaljer i en av världens mest ansedda internationella blindprovningar

– Det är väldigt kul att vi når ännu högre resultat år två i tävlingens historia, säger Robert Henrysson, VD på Hammars Bryggeri. Med vårt ökande fokus på export så är ju detta bevis på att vi hör hemma bland de bästa verkligen välkommet.

The Spirits Business Masters är en av den globala dryckesindustrins mest ansedda branschtävlingar. En elitjury blindprovar internationella topproducenters drycker, bland annat i kategorierna gin, vodka och whisky. Svenska hantverksdestillerier placerar sig ofta högt i tävlingarna, som avgörs årligen i London.

Nyligen avgjordes den andra upplagan av tävlingen för tonics och drink mixers. Tävlingen lockade i år bidrag från ett tjugotal producenter över hela världen. I förra årets upplaga blev Hammars Bryggeri prisat med fem medaljer. I år upprepas bedriften, men denna gång smäller juryn också till och belönar bryggeriets Pink Tonic med den högsta valören – Master.

– Vi satsar stenhårt på att bli en drivande kraft inom svensk premiumdryck i världen och jobbar mycket med vår innovation. Vi går vår egen väg med vår egen smakprofil och vågar tänka nytt. Skönt att en så meriterad jury ger oss tumme upp för det arbetet, säger Robert.

Hammars Bryggeri tävlade med fem smaker i tävlingen. Alla blev prisade av juryn, vilket i år medförde att Hammars Bryggeri var det svenska märke som kammade hem flest medaljer i tävlingen.

– Vår passion är ju smak, så det betyder mycket att få det här erkännandet i en så stor internationell blindprovning, fortsätter Robert Henrysson.

Hammars Bryggeri är ett av Sveriges äldsta bryggerier, beläget vid Vätterns strand i Hammar utanför Askersund. Sedan starten för mer än hundra år sedan – på vinden till bostadshuset bredvid det nuvarande bryggeriet – har man tillverkat svagdricka, läskedryck och tappat mineralvatten enligt gamla hantverksmässiga metoder. Metoderna lever kvar än idag i det lilla bryggeriet. De kokar sin egen sockerlag och brygger alltid små serier. Alltid med stor passion för resultatet.

Hammars Tonics är bryggeriets första steg in i den globalt starkt växande marknaden för premiumdrycker. Idag finns tonicen på de flesta stora kedjor i Sverige, i specialbutiker och på ett antal ledande barer och restauranger runtom i landet.

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more