Beer Studio gör sin första nationella lansering på Systembolaget – B-Side Porter

Umeå, 2023-01-27 - Beer Studio - det prisbelönta hantverksbryggeriet som så sent som igår förvärvades av svenska utmanarbryggeriet Hammars Bryggeri  - lanserar nationellt på Systembolaget. Mitt i den kalla vinterkylan är Beer Studios klassiska porter äntligen här: B-Side Porter!

Beer Studio gör sin första nationella lansering på Systembolaget – B-Side Porter

Beer Studio rivstartar året i den nya ägarkonstellationen med att lansera en spännande nyhet som komplement till sitt nuvarande ölsortiment – B-Side Porter. Porter är en varmjäst öl med en lång historia som passar perfekt till årstidens kraftigare rätter eller bara avnjutas som den är. B-Side Porter är en klassisk porter med nyanserad, maltig och rostad smak. 

- När vi skulle ta fram det som skulle bli B-Side var vi sugna på en torrare porter än vad som ofta är fallet. Vi önskade en relativt lättdrucken, brödig öl med toner av choklad och torkad frukt. Med facit i hand är jag väldigt glad över att säga att vi lyckades väldigt bra med det!, kommenterar Oscar Brändström, VD på Beer Studio

Namnet B-Side kan kännas igen från tidigare produkter. Portern är nämligen nummer två i bryggeriets serie av mörk öl, efter B-Side Brown Ale. Beer Studios har sedan starten 2013 haft en stark koppling till musik, med vinylskivan som grund till logotypen. Vinylen representeras här både i namn och design där namnet “B-Side” är ett homage till b-sidan av vinylen.

Lanseringen av B-Side Porter är bryggeriets första nationella release

Det Umeåbaserade bryggeriet har tidigare varit representerade lokalt i närområdet och i beställningssortimentet på Systembolaget med flertalet av deras ölsorter. Lanseringen av B-Side blir därmed den första nationella releasen. B-Side Porter kommer att finnas tillgänglig i det tillfälliga sortimentet i ett stort antal butiker runtom i hela Sverige.

- Den nationella lanseringen av B-Side är ett resultat av att vi har blivit utvalda under ett blindtest som Systembolaget utfört. Det är jättekul att även sörlänningarna får prova på det vi gör här uppe, avslutar Oscar Brändström.

Från och med idag finns B-Side Porter i det tillfälliga sortimentet på utvalda Systembolaget-butiker runt om i landet. Likt Beer Studios andra ölsorter finns B-Side även i beställningssortimentet. 

Beer Studios B-Side Porter finns på Systembolaget

B-Side Porter
Alkoholprocent: 5,5%
Volym: 330 ml
Pris: 26:20:-
Artikelnummer: 10319

Länk till artikeln: https://www.systembolaget.se/produkt/ol/beerstudio-1031915/


Beer Studio är ett hantverksbryggeri beläget i ett före detta garage i Umeå. Bryggeriet började finputsa gamla ölstilar och blanda fräscha nya drycker 2013. Några år senare utvecklades Pop Art Craft Soda, vilket är bryggeriets läsk-och tonicserie med de bästa svenska råvarorna och samma starka kvalitetsfokus. 2023 förvärvades Beer Studio av Hammars Bryggeri och är numera en del av Hammars portfölj.

Hammars Bryggeri grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras läskedrycker, drink mixers och mineralvatten på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt i bryggeriets egna lokaler utanför Askersund. Bolaget omsatte under 2022 ca 23 miljoner kronor. Hammars Bryggeris produkter finns idag på barer, restauranger och utvalda butiker i alla de stora kedjorna i Sverige. Bolagets motto är ’Old Traditions – Young Attitude’.

För mer information:
Beer Studio: Oscar Brändström, VD. 0702-88 26 65, oscar@beerstudio.se
https://www.beerstudio.se/ eller @beerstudio på Facebook och Instagram 
http://www.hammarsbryggeri.se/ eller @hammarsbryggeri på Facebook och Instagram

Årets bästa julmust – Hammars Julmust Kardemumma

06 December 2023

I Aftonbladets blindtest, där testpanelen inte visste vilken must de provade eller vilka sorter som ingick, imponerade Hammars Julmust Kardemumma med sin överraskande och lyxiga smakprofil. Testpanelen, bestående av elva personer, lovordade Hammars Julmust för dess balanserade och delikata kardemummasmak, vilken ansågs sticka ut och skapa en uppfriskande julupplevelse.


Show more